BRING IN THE DUTCH!

7 juli 2015

Nederlandse waterwerken wereldwijd in beeld.

Dat Nederland voorop loopt in watertechnologie mag geen verrassing heten. Al eeuwen hebben wij een haat-liefde verhouding met water. Een van de meest toonaangevende waterprojecten ter wereld wordt nog steeds gevormd door de Zeeuwse deltawerken.

Met deze Deltawerken zette Nederland zich afgelopen weekend andermaal wereldwijd op de kaart. Want wat zag het er geweldig uit. Na een heftige storm brak de zon net op tijd weer door om tijdens de laatste kilometers van de tweede Touretappe dit indrukwekkende waterbouwwerk vol in de schijnwerpers te zetten. 

Watergevecht

Waar het vroeger ging om het gevecht tegen het water, is men nu ook vooral bezig met een gevecht voor water. Schoon water wel te verstaan, dat voor iedereen wereldwijd beschikbaar zou moeten zijn. Helaas is dat nu nog niet het geval. Maar Nederlandse onderzoekers en ondernemers staan aan de wieg van vele innovatieve ontwikkelingen op het gebied van waterzuivering, waterbesparing en duurzaam watermanagement.

Context Talen ondersteunt de watersector met vertalingen op het gebied van watertechnologie, in het Duits, Engels, Russisch en andere talen. Zo hebben we onlangs voor Water Alliance (een Nederlands samenwerkingsverband tussen overheid, kennisinstellingen én bedrijfsleven op het gebied van water technologie) teksten vertaald voor de jubileumeditie van hun Magazine ’Waterproof’.

Meer weten?

Heeft u ook een heldere vertaling nodig? Klik hier voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.

Meer nieuws