Het Engels bestaat niet

5 januari 2015

Als u een vertaling aanvraagt naar het Engels dan gaan wij er in eerste instantie vanuit dat u het Engels van Groot-Brittannië bedoelt, maar misschien wilt u de vertaling gebruiken in Oeganda, Canada, Kenia, India of Australië? 

Engelse vertaling Engelse vertaling

De Engelsen hebben in de koloniale tijd hun taal geëxporteerd naar allerlei overzeese gebiedsdelen. Het Engels is daardoor vandaag de dag in meer dan vijftig landen een officiële taal maar de taal heeft in geen van deze landen stil gestaan. In sommige gebieden hebben de kolonisten nog lang vastgehouden aan het Engels van hun thuisland, op andere plaatsen is er al snel een mix ontstaan met lokale talen. 

Als u zaken wilt doen in Oeganda heeft u dus een andere vertaler nodig dan voor uw zaken in India of Australië. Context Talen houdt hier rekening mee. Wij zoeken niet alleen de juiste vertaler voor de inhoud van uw tekst maar ook voor de doelgroep van die tekst. 

Vertaling Engels nodig?

Bent u benieuwd wat we voor u kunnen doen? Vraag dan offerte aan via ons Vertaalplatform. Vergeet niet om te vermelden waar u de tekst wilt gebruiken!

Meer nieuws