Wortelen in Heerenveen

23 juni 2011

Twee weken geleden zijn zeventien Heerenveense inburgeraars op excursie geweest in natuurgebied Oranjewoud.

Natuur in nieuw vaderland

Onze docent, Hieke de Jong, had het uitstapje georganiseerd in samenwerking met stichting wAarde. Deze stichting biedt inburgeraars de mogelijkheid om onder leiding van een natuurgids, een excursie te ondernemen. De gedachte daarachter is dat je pas echt kan wortelen in een nieuw vaderland wanneer je een band met de natuur aangaat. Of dat inderdaad het geval is weten we (nog) niet. Wel is duidelijk dat de cursisten veel geleerd hebben van deze praktijkdag en dat ze veel plezier hebben gehad.

Picknick en verslag

De excursie werd vooraf gegaan door een picknick. Alle cursisten hadden iets lekkers gemaakt of meegenomen, vaak uit land van herkomst. De picknicktafels waren rijkelijk gevuld want zelfs cursisten die niet mee gingen, hadden nog hapjes afgeleverd. Uiteindelijk trok het gezelschap dus met volle maag het bos in. Mevrouw Aman maakte na afloop van de excursie een mooi verslag:

Op woensdag 1 juni 2011 gingen we met de school op een trip. In 11.30 uur gingen we naar de bus en wij gegaan naar Oranjewoud. We verzamelden ons rond de tafel en aten. Toen zijn we begonnen met de tour te voet in de Oranjewoud en we hebben sommige soorten bomen en planten gezien. En we zagen een prachtig landschap en we zagen gebouw de Oranjewoud. Ik heb een paar foto’s voor herinnering. Uiteindelijk terug naar de bus, na een mooie dag uit.
 

Meer nieuws