Taal en veiligheid

12 mei 2014

Bij 5 tot 10 procent van de arbeidsongevallen blijken taalproblemen een rol te spelen. Werknemers die onvoldoende Nederlands begrijpen, kunnen bijvoorbeeld de veiligheidsvoorschriften niet lezen waardoor er soms ongelukken gebeuren.

Handreiking Taal en Veiligheidsrisico's

Om dit probleem aan te pakken heeft De Stichting van de Arbeid de handreiking Taal en Veiligheidsrisco’s laten ontwikkelen door TNO. In deze handreiking staan praktische oplossingen voor situaties waarin taal een veiligheidsrisico vormt.  Het is bedoeld als ondersteuning voor werkgevers en vertegenwoordigers van werknemers die een arbocatalogus willen maken. 

 

Nederlands op de werkvloer

U kunt natuurlijk ook inzetten op een effectieve taaltraining Nederlands op de werkvloer, gericht op die vaardigheden die uw medewerkers nodig hebben om goed en veilig te kunnen werken.

Nederlands op de werkvloer Nederlands op de werkvloer

Context Talen heeft al meer dan 15 jaar ervaring met dergelijke trajecten en weet als geen ander hoe u uw medewerkers snel het juiste niveau kunnen bereiken. Dat is goed voor de veiligheid maar ook voor de sfeer en de algemene communicatie op de werkvloer. Benieuwd wat we voor uw bedrijf kunnen betekenen? Vraag informatie of een offerte aan. 

Meer nieuws