Tevreden cursisten in Almelo

7 april 2011

Context Talen geeft sinds 2007 taaltrainingen op de werkvloer voor de gemeente Almelo. Cursisten werken aan niveauverhoging en leren taal die voor hen persoonlijk en voor het functioneren op de werkvloer van belang is. Dit kan variëren van leren lezen tot het notuleren van vergaderen in het Nederlands.

Mevrouw Ansah en mevrouw Shamba hebben afgelopen week hun certificaat gehaald en vertellen hoe zij de cursus hebben beleefd.

Mevrouw Ansah: “De Nederlandse taal is best moeilijk als je niet hier bent geboren! Ik heb me altijd wel gered want ik was nooit bang om te praten en veel mensen zijn behulpzaam. Toch ben ik door de taalcursus veel zekerder geworden, vooral met schrijven en met lezen. Ik vind het nu zelfs leuk om met taal bezig te zijn. Mijn droom is om echt heel goed te kunnen lezen, schrijven en spreken. Ik ben op de goede weg en ga net zo lang door tot mijn droom werkelijkheid is geworden.”
 

Mevrouw Ansah en mevrouw Shamba in de les Mevrouw Ansah en mevrouw Shamba in de les

Mevrouw Shamba: “Ik vind het heel moeilijk om met Nederlandse mensen te praten en doe dat niet zo veel. In de cursus heb ik ontdekt, dat ik het beter kan dan ik dacht. Dat is fijn, want het is wel leuk om met mensen te kunnen praten. Ik ga het meer proberen. Ik wil echt verder met de taal.”
 

Meer nieuws