Taaltraining  Duits

Werkt u in de provincie Groningen, Friesland, Drenthe of Overijssel en wilt u uw Duits professionaliseren? Dan bent u bij taalbureau Context Talen aan het goede adres.

Vraag hier direct offerte aan, neem contact met ons op of lees rustig nog even door.

Inhoud taalcursus Duits

Bijna elke Nederlander spreekt en begrijpt wel wat Duits. We kunnen ons al snel verstaanbaar maken in een winkel en een sociaal praatje gaat meestal ook best goed. Als het echter om formele contacten gaat, blijkt Duits toch opeens lastig. De uitspraak, de naamvallen en een goede woordenschat zijn in zakelijke contacten belangrijk. Daarom ligt in de zakelijke taalcursussen Duits van Context Talen de nadruk op de mondelinge en schriftelijke communicatie met klanten, collega's of relaties.

Er is veel aandacht voor het verwerven van een grotere (vakspecifieke) woordenschat en er wordt praktisch geoefend met situaties uit de dagelijkse beroepspraktijk van de deelnemers.

Grammatica is in deze taalcursussen geen doel op zich, maar een middel om goed te kunnen communiceren. Het juiste gebruik van de naamvallen zal dus zeker aan bod komen.

Niveau taaltraining Duits

Om een korte taaltraining zakelijk Duits te kunnen volgen is het noodzakelijk dat u al enige kennis hebt van de taal. U moet minimaal niveau A2 bereikt hebben (vergelijkbaar met circa 3 jaar Duits op de middelbare school). Een hoger niveau kan natuurlijk ook.

De docent voert voorafgaand aan de training een intakegesprek met de deelnemers om het taalniveau en de leerdoelen te inventariseren, ook wordt er een korte schrijftest afgenomen. De training kan zodoende geheel worden aangepast op het niveau en de leerdoelen van de cursisten.

Groepstraining of individueel?

Onze trainingen kunnen zowel individueel als in groepen worden gegeven. Het is voor een effectieve groepstraining van belang dat het taalniveau van de deelnemers enigszins overeenkomt. De docent stelt tijdens de intake vast of dit inderdaad het geval is.

De prijs van een training Duits

De prijs van de training hangt af van het aantal uren en het aantal deelnemers. Vraag hier een offerte aan voor uw bedrijf, dan weet u precies waar u aan toe bent. Met de offerte sturen we ook aanvullende informatie over onze werkwijze.

Wilt u daar eerst nog meer over weten? Volg dan deze link.