Nederlands als tweede taal

Context Talen geeft voor het bedrijfsleven trainingen NT2 (Nederlands als tweede taal) in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel. 

Maatwerk

Onze visie op NT2-onderwijs is ‘taal leren is participeren’. Kennis van de Nederlandse taal en cultuur is de sleutel tot participatie in onze maatschappij. Participeren in de maatschappij kan op veel verschillende (taal)niveaus

Nederlands voor wonen, werken en studeren

Voor een beginnende taalleerder is het belangrijk dat hij zichzelf op een basisniveau kan redden. Hij leert de weg vragen, iets bestellen, een praatje maken, een kaartje schrijven etc.
Voor een gevorderde cursist spelen weer hele andere zaken. Hij moet zich op de Nederlandse arbeidsmarkt of in een opleidingssituatie kunnen redden. Hij wil misschien  vaktaal leren of hoe hij zakelijke teksten moet schrijven. Omdat wij een maatwerkaanbieder zijn, maken we voor iedere cursist een traject dat is toegespitst op de persoonlijke situatie.

Nederlands als 2e taal (NT2) Nederlands als 2e taal (NT2)

Ervaring met NT2

Context Talen verzorgt al sinds 2000 trainingen Nederlands op de werkvloer, staatsexamentrainingen NT2, taalondersteuning naast opleiding etc. Onze resultaten zijn uitstekend en de klanttevredenheid is hoog.