Staatsexamen NT2

Met het Staatsexamen NT2 kunnen uw medewerkers laten zien dat zij de Nederlands taal voldoende beheersen om in Nederland te werken of te studeren. Werken en studeren kan op verschillende niveaus. Het Staatsexamen NT2 heeft daarom twee programma’s, waarvan er een gekozen moet worden: Programma I of Programma II.

Staatsexamen NT2, programma I

Programma I toetst of iemand voldoende Nederlands beheerst voor een baan of opleiding op mbo-niveau. Mensen die dit examen willen doen, moeten voor alle vaardigheden niveau B1 bereikt hebben.
 

Staatsexamen NT2, programma II

Programma II toetst of iemand voldoende Nederlands beheerst voor een baan of opleiding op hbo of universitair niveau. Mensen die dit examen willen doen moeten voor alle vaardigheden niveau B2 bereikt hebben.
 

Examentraining voor het Staatsexamen

De examentraining is bedoeld voor mensen die zich willen voorbereiden op het examen en het goede niveau al bereikt hebben.

Tijdens de training worden cursisten voorbereid op alle onderdelen van het Staatsexamen NT2 (spreken, luisteren, lezen en schrijven). Zij leren examenstrategieën en gaan oefenen met proefexamens.
 

Locatie Staatsexamentraining

Context Talen verzorg in company trainingen op maat voor het Staatsexamen NT2 programma 1 en 2 in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Overijssel. De training kan ook op onze leslocatie in Tolbert/Leek worden gegeven.