Online vertaling afleveren (Job completed)

Om je online vertaling af te leveren zet je je job op 'voltooid' (completed). De projectbeheerder ontvangt dan automatisch een mail dat je klaar bent en daarna kan de revisor beginnen. Handig! 

Maar helaas gaat het vaak mis. Sommige vertalers zetten wel de status van het bestand op 'voltooid', maar niet de hele job. 

Job voltooien

Om de hele job op 'voltooid' te zetten klik je in de 'Job details' pagina op de bruine knop 'Job completed':

Er opent een scherm waarin je een bericht kunt typen. Dit bericht wordt weergegeven in het automatische mailtje dat de projectbeheerder ontvangt met de melding dat de vertaalopdracht klaar is.

Dat bericht vind je daarna terug bij 'Last message' in de 'Job details' pagina.

De status van je job verandert nu in 'Completed'. Mocht je het bestand niet eerst voltooid hebben, dan gebeurt dat nu automatisch.

Met andere woorden, als je alleen je job op voltooid zet veranderen alle statussen automatisch mee in 'Completed'. Dan ben je dus met 1 klik klaar!

Bestand voltooien

Bij een opdracht met meer bestanden is het handig om elk bestand in de editor op 'voltooid' te zetten zodra je die klaar hebt. Als je de projectbeheerder daarvan een berichtje stuurt dan kan de revisor bijvoorbeeld al starten. Je kunt de status van de tekst bovenaan in de menubalk van de editor op 'voltooid' zetten.

Er opent dan een scherm waar je ook een boodschap achter kunt laten.

Dat bericht wordt echter niet automatisch verzonden!!

Het bericht wordt alleen onderaan weergegeven op de 'Job details' pagina.