Opmerkingen plaatsen en versturen

Een van de meest handige functies in de Wordbee editor is het plaatsen en versturen van opmerkingen.

Niet alleen vertalers, maar ook revisoren en projectbeheerders kunnen in de editor bij elk segment een of meer opmerkingen plaatsen. Dat doe je door rechts naast het doelsegment te klikken op het tekstwolk-icoontje: 

In het scherm 'Comments & discussion' opent een veld waarin je de vraag of opmerking kunt typen. Klik op 'OK' om de opmerking op te slaan.

Het tekstwolk-icoontje bij het betreffende segment is nu oranje ingekleurd.  Zo kun je zien dat er een opmerking bij dat segment is geplaatst.

Opmerkingen versturen

Soms wil je graag dat je vraag meteen gezien wordt door de projectbeheerder, revisor of vertaler. Je kunt dan een opmerking gelijk per mail versturen. Dat doe je door op het envelopje te klikken links onder het berichtenveld. Je ziet dan een lijst met bij het project betrokken personen voor jouw taalcombinatie. Vink degene aan voor wie jouw vraag bedoeld is.

Vergeet als je klaar bent niet op 'OK' te klikken, anders wordt je opmerking niet opgeslagen en niet verstuurd!

Meertalige projecten

Bij projecten waarbij een tekst naar verschillende talen vertaald wordt, kunnen alle vertalers en revisoren alle opmerkingen van iedereen zien. Om het overzichtelijk te houden is het handig om je opmerking te beginnen met de taalcode voor wie de opmerking bedoeld is. Ook werken wij soms met verschillende kleuren voor verschillende personen/talen.