Speciale tekens

In veel talen worden speciale letters of symbolen gebruikt die niet standaard op je toetsenbord staan. In de Wordbee editor kun je dit soort speciale tekens invoegen door de standaard Alt-codes voor die tekens te gebruiken. Maar er is ook een andere manier om speciale tekens en symbolen in te voegen.

Insert character

Krijg je met de standaard Alt-code niet het gewenste teken in het doelsegment? Gebruik dan de lijst via de knop 'Insert character'. 

In de lijst met speciale tekens kun je het teken selecteren. Klik vervolgens op 'Insert' om het teken in te voegen in het doelsegment.

Tekens toevoegen aan de lijst

De lijst met speciale tekens in Wordbee is persoonlijk. Staat een teken dat je regelmatig nodig hebt niet in jouw lijst, voeg hem dan eenvoudig toe. 

Klik weer op de knop 'Special character' en vervolgens op 'Customize this list'.

Je kunt de gewenste tekens nu gewoon typen onderaan de lijst (met een spatie tussen elk teken), of je kopieert tekens uit een Word bestand en plakt ze in de lijst. Klik daarna op 'Save' om de tekens definitief toe te voegen.

Als je in het scherm 'Special characters' onderaan op 'Find character' klikt, opent een lijst met alle unicode karakters op internet. Daar kun je ook tekens uit kopiëren en in je persoonlijke lijst plakken.

Alleen alle nieuwe tekens die nog niet in de lijst stonden, worden nu toegevoegd. Je kunt ze voortaan via de 'Special character'-knop invoegen in je vertaling.