Zoeken en vervangen

Gaandeweg een vertaling wil je soms een eerder gebruikte term toch liever vervangen door iets anders. In zo'n geval kun je handig gebruik maken van de zoek/vervang-functie in de Wordbee editor.

Zoeken

Klik op het icoontje voor de zoek/vervang-functie in de menubalk van de editor:

Er opent een schermpje waarin je de door jou gezochte term kunt typen:

Selecteer 'In source' voor het doorzoeken van de brontekst of 'In translation' om in de vertaalde segmenten te zoeken. Klik daarna op 'Find' om de zoekopdracht te starten.

In de editor krijg je nu een lijstje met alle segmenten waarin de door jou gezochte term voorkomt. Die term staat dan in elk gevonden segment geel gemarkeerd.

Vervangen

Wil je een woord in je vertaling vervangen, klik dan op 'Quick replace'. Vul de term in die je zoekt, vink aan 'In translation' en klik op 'Find' (1). Heb je alle gevonden segmenten in beeld, typ dan het woord waarmee je de gezochte term wilt vervangen. Klik op 'Next'(2) en daarna op 'Replace' om het woord te vervangen.

Op die manier kun je per segment het woord vervangen. Wil je alles in 1x vervangen? Klik dan op 'Replace all'.

Filter wissen

Om het overzicht van de gevonden segmenten te sluiten en weer terug te keren naar alle segmenten in de editor, klik je in de menubalk bovenin op het rode kruis bij 'Clear filter':