Technisch vertaalbureau

Met de (beëdigde) technische vertalingen van Context Talen bent u verzekerd van een heldere consistente tekst die stipt op tijd geleverd wordt.

Techneuten met een vertaalopleiding

Onze technische vertalers zijn gespecialiseerd op een of meerdere technische gebieden. Daarnaast zijn ze uiteraard gekwalificeerd als vertaler. Een technische vertaler vertaalt uitsluitend naar zijn moedertaal. Iedere vertaling wordt bovendien voor aflevering nog eens gereviseerd door een van onze gekwalificeerde revisoren. 

Wij leveren technische vertalingen op de volgende vakgebieden:

De vertaalde teksten variëren van handleidingen, veiligheidsbladen, rapporten, productspecificaties tot websites en aanbestedingen.

Vertalingen technisch Vertalingen technisch

Vaktermen in vertalen

Bij technische teksten is het zeer belangrijk dat vaktermen perfect en consistent vertaald worden. Context Talen maakt daarom gebruik van vertaalgeheugens. Vaktermen die specifiek zijn voor uw bedrijf of branche worden hierin opgeslagen. Zo bent u ervan verzekerd dat uw technische termen consistent vertaald worden. U kunt ook zelf termen aandragen die uw voorkeur hebben. Wij nemen deze dan op in het vertaalgeheugen en de vertaler krijgt automatisch de juiste term voorgesteld tijdens het vertalen.

Korting bij overlap in de tekst

Behalve goed en consistent vertaalde tekst, levert een vertaalgeheugen u ook korting op. Voor herhaling betaalt u minder dan voor tekst die nieuw vertaald moet worden. Deze kortingen kunnen bijvoorbeeld bij het vertalen van catalogi of productlijsten flink oplopen. Bij dergelijke teksten levert het vertaalgeheugen bovendien ook nog een geweldige tijdwinst op.

Wilt u meer weten? Klik dan hier of neem contact met ons op. Wij overtuigen u graag van de meerwaarde van samenwerking met Context Talen.

Wat is de prijs voor een technische vertaling?

De prijs van een vertaling hangt af van het aantal woorden, de levertijd en of de tekst moet worden beëdigd. Vraag vrijblijvend offerte aan voor uw tekst en u krijgt tijdens kantooruren binnen twee uur een volledige prijsopgave. 

Context Talen is lid van de EUATC Context Talen is lid van de EUATC